tokka_logo_vaaka_100

Vauhtia ja ajoa

Kun kelkkailu on tärkeintä

Vauhdin hurmaa

Näillä safareilla keskitytään ajamiseen. Lähde seikkailemaan Levin naapurituntureihin ja lähiympäristöön moottorikelkalla. Tutustut matkan aikana meitä ympäröivään luontoon ja näet myös Levin toisesta kulmasta. Aloittelijoille suosittelemme lyhyempiä safareita. Jos sinulla on kokemusta kelkkailusta, pidemmät safarit voivat kiinnostaa enemmän. Vauhtisafarin nimi kertookin, että se sopii kokeneille kuskeille.

Levitunturin kierto

Kierrämme Levitunturin ympäri vaihtelevissa maastoissa maisemista nauttien. Matkamme jatkuu kotakahvilaan nauttimaan kahvit tai kuumat mehut pullan kera. Safarin aikana näemme mahdollisesti myös poroja. Safarin pituus on noin 30 km ja se sopii mainiosti myös perheille!

Kelkalla Kätkätunturin erämaakämpälle

Käännämme kompassin länteen ja lähdemme ajamaan Kätkätunturille, suuntana vanha Hanhipirtin erämaakämppä. Siellä nautimme lämpimät juomat pullan kera, jonka jälkeen jatkamme matkaa takaisin Leville. Safarin pituus on noin 25 km. Sopii mainiosti myös perheille!

Kahden tunturin
kierros

Kun kerran kelkan sarviin hypätään, miksi ei saman tien katsottaisi Levin ympäristöä vähän laajemmin? Kierrämme sekä Kätkätunturin että Levin ympäri ja nautimme upeista tunturimaisemista sekä Hanhipirtin maistuvasta, lappilaisesta keittolounaasta. Jälkiruuaksi pistäydymme vielä Sammuntuvan porotilalla tunnelmallisessa kahvilassa nauttimassa tuoreet pullat ja kuumat juomat. Sään salliessa ajamme takaisin Levin huipun kautta. Safarin pituus on noin 75 km.

Kumputunturin valloitus

Ajamme kohti yhtä Kittilän komeimmista tuntureista vaihtelevien ja lumoavien maisemien halki. Valloitamme Kumputunturin huipun 581 metrissä ja ihailemme maisemia palovartijan majalla, josta näkee kirkkaalla säällä mummolaan ja takaisin. Huipulla annamme mielen levätä, minkä jälkeen laskemme alas tunturilta nauttimaan avotulella paistetut makkarat ja savuporo- tai kylmäsavulohileivät nokipannukahvien ja kuuman mehun kera. Safarin pituus on noin 110 km.

Kelkalla Yllästä valloittamaan

Levi vaiko Ylläs, mitäpä tuota enempää miettimään? Otetaan molemmat tunturit haltuun! Lähdetään aamusella taivaltamaan kohti naapuritunturia nauttien puhtaan valkoisista näkymistä matkan varrella. Valloitettuamme Ylläksen huipun laskeudumme alemmas nauttimaan herkullisen lounaan noutopöydästä. Uusin voimin suuntaamme kelkat takaisin kohti Leviä. Safarin pituus on noin 130 km.

Vauhtisafari kokeneille ajajille

Ajamme Tepaston kylän kautta Puljuun, jossa pidämme pienen tauon kuumien juomien kera. Matka jatkuu Pokkaan, jossa syömme keittolounaan. Uusilla voimilla ajamme Kiistalan kautta takaisin Leville. Tällä safarilla ajamme, emme ajele! Safarin pituus on noin 200 km ja kaikilla oma kelkka.

Suosittelemme myös näitä