tokka_logo_vaaka_100

Varausehdot

Luethan varausehtomme

Varausehdot safareille

Vahvistuksen yhteydessä saat safarin aloitusajan ja osoitteen toimistollemme tai muuhun sovittuun paikkaan. Jos et pääse paikalle etkä ilmoita mahdollisesta muutoksesta, joudumme perimään safarin täyden hinnan.

SAFARIEN Peruutukset

Jos safari perutaan, veloitamme 10% peruutusmaksun. Jos peruutus tapahtuu 7-21 vrk ennen safarin alkua, veloitetaan 50% varauksen hinnasta. Peruutuksista 7 vrk ennen safaria veloitamme täyden maksun.   

HINTAAN SISÄLTYY

Ostamalla aikuisen lipun, jaat kelkan matkustajan kanssa. Ostamalla aikuisen single-lipun ajat kelkalla yksin ilman matkustajaa.

Safarihintoihimme sisältyy seuraavat varusteet (kelkkahaalari tai kaksi-osainen kelkka-asu, kypärämyssy, kengät, rukkaset, kypärä), polttoaineet, vakuutus, oppaan palvelut, ALV ja safarin kuvauksessa mainitut tarjoilut.

TURVALLISUUS

Jokaisen safarin alussa käymme läpi turvallisuusohjeet ja ajo-opastuksen. Asiakas sitoutuu noudattamaan oppaan ohjeita. Jos annettuja ohjeita ei noudateta ja joudumme toistuvasti huomauttamaan rikkeistä, ajo-oikeus safarilla voidaan evätä.

OMAVASTUU VAKUUS

Moottorikelkan kuljettaja on vastuussa ajoneuvolle tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista. Henkilökohtainen omavastuu on 1500€. Ostamalla 35€ omavastuuvapautuksen ennen safarin alkua, omavastuu vähenee max. 350€/henkilö/lumikelkka onnettomuuden sattuessa. Yksi vastuuvapaus / safari / kuljettaja. Omavastuuvakuuden voi ostaa vain moottorikelkkasafareille, joissa oppaamme ovat mukana (ei kelkkavuokrauksiin).

LAKIEN NOUDATTAMINEN

Safareillamme pätevät voimassa olevat liikennelait, asetukset ja hyvät tavat.

Moottorikelkan ajajan alaikäraja on 15 vuotta ja ajajalla tulee olla vähintään T-luokan ajokortti. Alle 18-vuotias T-kortin omistava voi osallistua safarille täysi-ikäisen aikuisen kanssa. 

Muistathan ottaa ajokorttisi mukaan! Poliisit valvovat myös kelkkareittejä.

Safareillamme on nollatoleranssi päihteiden suhteen. Moottorikelkkaa ei tieliikennelain mukaisesti saa kuljettaa päihtyneenä.

LAPSET SAFAREILLA

Yli 130cm lapsi voi istua moottorikelkan kyydissä aikuisen takana ostamalla aikuisen lipun, pienemmät lapset matkustavat oppaan vetämässä reessä.

Perheen pienempien, alle 3-vuotiaiden, osallistumista moottorikelkkasafareille ei suositella. Olethan yhteydessä meihin, jos mukanasi tulee alle 3-vuotiaita lapsia. 

SÄÄOLOSUHTEET

Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua ohjelman, jos sääolosuhteet tai muut olosuhteet aiheuttavat turvallisuusriskin. Pakkasraja max. -28C, safarit, jossa pieniä lapsia mukana, raja on -24C.

VAHINGOT

Kelkkavahingon tai henkilövahingon sattuessa maksimi omavastuu on 1500 euroa.

Mikäli maastoliikennelakia on rikottu, asiakas on velvollinen korvaamaan kelkkaan tulleet vahingot täysimääräisinä.

RAJOITTEET OSALLISTUMISELLE

Moottorikelkkailu on fyysinen aktiviteetti, jossa voi olla reitille osua myös pomppuja. Siksi kelkkailua ei suositella raskaana oleville tai esim. pahemmista selkävaivoista kärsiville.

HUSKY- JA POROSAFARIT

Husky- ja porosafareilla tulee huomioida oppaan antamat ohjeet eläimen kanssa toimimisesta ja eläimen käsittelystä sekä kohtaamisesta.

MARKKINOINTI

Tokka Safaris Oy varaa itselleen oikeuden käyttää toteuttamillaan safareilla otettuja kuvia ja videoita markkinointitarkoitukseen. Mainitsethan safarin alussa, jos et halua kuviasi/videoitasi käytettävän.

Moottorikelkan vuokrausehdot

Päivävuokra on kello 9.00 – 17.00. Puolipäivä vuokra on 4h ja alkaa kello 9.00 tai klo 13.00.

HINTAAN SISÄLTYY

Vuokra sisältää yhdet/kahdet ajovarusteet, riippuen kelkkamallista.  Kelkassa on voimassaoleva liikennevakuutus.

Vuokra sisältää 200km / päivä, ylimenevät kilometrit 1€/km.

Vuokra ei sisällä polttoainetta. Kelkka vuokrataan ja palautetaan tankki täynnä. Vajaasta tankista veloitamme hinnaston mukaisen maksun.

IKÄRAJA

Moottorikelkan ajajan alaikäraja on 15 vuotta ja ajajalla tulee olla vähintään T-luokan ajokortti. Vuokraamme alaikäiselle kelkan huoltajan suostumuksella.

RAJOITTEET VUOKRAAMISELLE

Moottorikelkkailu on fyysinen aktiviteetti, jossa voi olla reitille osua myös pomppuja. Siksi kelkkailua ei suositella raskaana oleville tai selkävaivoista kärsiville. Jokainen vuokraaja arvioi kykynsä kelkkailuun itse.

VUOKRAAJAN VASTUU

Vuokraaja on vuokra-aikana velvollinen huolehtimaan moottorikelkan normaaleista tarkistuksista ja huolloista, kuten moottoriöljyn määrästä sekä hihnan ja tulpan vaihdoista.

Jos moottorikelkka rikkoutuu tai sattuu vahinko, tulee tästä ilmoittaa välittömästi Tokka Safaris toimistoon +358400670993. Rikkoutunutta kelkkaa ei saa siirtää, ennen kuin ohjeistus jatkosta on saatu Tokka Safareilta.

Mikäli moottorikelkka on haettava teknisestä viasta johtuvasta syystä reitiltä,
veloituksettoman haun enimmäismatka on 80km. Ylimenevät kilometrit 1€/km.

Asiakkaan ajovirheestä johtuvasta syystä hakukorvaus on aina 2€/km (min. 60€).

Mikäli moottorikelkassa ilmenee vuokra- aikana tekninen vika tai muu virhe ja Tokka Safaris toimittaa korvaavan tilalle tai korjauttaa vian kohtuullisessa ajassa, ei vuokrasta tai vuokra-ajan menetyksestä myönnetä hyvitystä.

PALAUTUS

Moottorikelkka on palautettava sovittuna aikana sovittuun paikkaan siinä kunnossa kuin se oli luovutushetkellä. Ylimenevästä vuokra-ajasta veloitetaan 50 € / alkava tunti / kelkka.

Vuokraajan omavastuu vahinkotapauksessa tai kelkan käyttövirheestä johtuen on 1500€ / 2000€ (sportit) kelkka. Omavastuu tulee suorittaa Tokka Safareille välittömästi vuokra-ajan päätyttyä.

Mikäli maastoliikennelakia on rikottu, korvataan kelkalle sattuneet vahingot täysimääräisinä.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Moottorikelkkaa ei saa käyttää kilpailuissa tai lainvastaisessa toiminnassa.

Moottorikelkan edelleen luovuttaminen ja ulkomaille vienti on kielletty ilman vuokraamon kirjallista lupaa.

Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, tulee kanne nostaa vuokraamon kotipaikan käräjäoikeudessa.